mandag 3. desember 2007

Fytti katta for en UTRULIGE tur til Nord:)


Blei litt tull med bildene...Men her komme HEILE bloggen....NYD DET

Kossen ska me klara å beskriva denna turen på best mulig måte, sånn dokke kan forstå kossen det var?vel, bilder sier av og til mer en ord...Å me tog ganske så mange bilder.


ME vil og skriva litt om kossen me he hatt det..


Turen starta hos Anne og Be den 24 November.Egentligt skulle vi ta avsted kl 09.00, men på thai vis så reiste vi vel ikke før rundt 11..Men for all del,me smilte å var fornødde.Me kjørte 9 timer til Chiang Mai, der skulle vi overnatte før vi skulle opp til mae hong son.Å i dag var det LOY KATONG som det hetter, å da sender vi ut blomster på vannet som takk til elveguden som gir oss vatn, og at vi beklager for forurensing av vatenet.Sendte også opp lys greie opp i i himmelen. Hadde en FANTASTISK kvell med kompiser til Be, og en god thaidrøs..

Wooho, då e me steinklar t litt bånngass opp øve t Chiang MaiMe sende opp 12 stk, kanon fint..så kom det og en som lagte heimalagte"bombe"raketta...
Bikey med sin hjelpenes hand.Hu er alltid der det trengs hjelp:)
Rett og slett en goe gjeng:)


Så var det litt tid for at Anne(taptim)sko få vite litt om fremtida....Ja då sko Linn læra di å blåsa, så det kom lyd ut..Dom han i blått sleid en goe del, men Linn fekk seg en goe latter..Her senne me blomster ut på vatenet..drid kosHer låg me fyssta nåtte..Seff måtte Linn opp i køyå.Men hu lige seg best på topp..HAHA..

Meir blogg komme imårå

Sundag 25 november


Javel, itte ei go natt søvn( i ei steinhare seng:)) så sko me kjøra sånn ca 5 tima te, te Mae Hong Son. Her he Be bejynnt mæ et prosjekt så he våre hans drøm lenge å så æ kjempe flott, å han jær en vannvittige innsats for desse folkå! prosjekte hette Faa lang fon, så betyr: himmelen etter regnet. Behove for hjelp der oppe æ stort, trenge voluntøra( hmm, dette æ jo noge for åkke:))Turen opp jekk kjempe godt, Linni blei noge bilsjuge så dæ va godt me stoppte opp litt. Men han eine kompisen te Be ville sidda på mæ åkke ei stonn, så 3 stk bag i en pickup( siddane i 90 grade m fødene) jekk visst dæ ao.
Kom opp te der me sko ligga, skogvoktarane sitt" gjestehus", å der fekk me servert sikkert 5 forsjellige thai retta, heilt fantastisk va dæ:) Å tog åkke en velkommst å to( ikkje mississippi Liv:)), smakte godt å va i et festligt lag kan du sei. Be, Budis å Dom sang å haldt gang på dæ, di æ kjempe flinke alså!!! Å seff en så spælte på gatar. Kan me bære velkommst få?? Nej, inte als..... En fantastiske dag å kvell.


En av plassene me stoppte på, va der en fantastiske udsikt å follt av mini solsikke. Va et syn rett å slett

Trioen i sitt ess. Beautiful girls.... Her ser dåkke litt av den flotte naturen å veiene me kjørte på....Kvellskos mæ sang å musikk. Å i Thailand he di allti isbeda i øle, me he visst blitt vande mæ dæ ao...:)Hare, hare hvor er du nå, haren sier ingenting. Ingen hvet hvor haren er.... Javel.... Ser godt ud.( Linni lekte her at hu va en rosa hare m bare ett øyra, smikk løye va dæ:))26 November!

Opp å hopp det er tid for en ny strålandes dag.Yes, me tog okke en kjappe dysj i skamkaldt vatn, men det fekk jo bare gang på sakene.Fikk servert risuppe til frokost noge så fallt sjikkeligt i SMAK.nam....Okien, så var det på tide å hoppe bak i picupen å kjøre lengre oppover.Ca 4-5 timer.Stoppte en plass for å skifte bil.Var rett og slett FANTASTISK å kjøre oppover i sjikkeligt hardt terreng med steiner, å hull og bratte bakker så picupen bare spant opp over:)HERLIGT.

Då me kom opp fekk me en kanon kjekke velkomst av ongane på skulen.Di sang en engelske sang til okke, å for å sei det sånn tårene kom.Men det må jo vær lov på en sånn en fantastiske dag.Det var ganske festligt for ongane va litt redde okke"kvide", når me tog et steg fram tog dei to steg tilbake..Kan få sei at me nesten e di første"kvide"der oppe, ikke løje di blei redde viss addle e så store...HAHAHA.Nei off, det va tåpeligt skreve.Vel,då var det tid for å fyra opp teltå så me sko ligga i..Be hadde heile kontrollen, så me hjalp te der det trengdes.I mens laga di andre mat, Taptim, Dom,typen til Bk..For å sei det sånn, va SKAM godt det og:)Ittepå prøvte me å få meir kontakt med ongane, å det klarte me.Samla di rundt okke å prøvte å læra di engelsk julesang.Va heilt sjæfskult.Di va sjikkeligt lærevillige, pluss di hadde goe lærarar(HM.....)Sko au feira LOY KATONG, å me måtte venta på fullmånen før me kunne reisa for å setta ut på blomster på vatnet.Imens hadde han eine kompisen sang og gatarspæling rundt bålet.For å sei det sånn ONGANE FRAUS.Så det viser godt at di ikke har sjikkelige klær der oppe nå som det er vinter.Klare ikkje beskriva heilt kossen det var, men heilt FANTASTISK..Etter ongane hadde gått heim, koste vi"voksne"oss rundt bålet til langt på natt/mårån.å ja me fraus i teltet kan du sei.MEn det er jo litt av sjarmen med hele turen, sjikkele villmarkstur, å det passer jo kjempe godt for VILLMARKENSDATTER Bikey.

åååå 3 herlige mårånansikt:)SMASK


Rett og slett bare te å kjøra trom bay...Altså rett fram:)Så møtte me nogen Kwai på veien..sjikkele stas(kwai- bøffel)heheHer he du den barnehagen så var der vi låg..Som du ser så er det ikke akkurat isolert,kaldt, å myggen er en plage for di stakkers små...Her er det oppstilling om måråen og når di går heim for dagen.Så synger di litt å koser seg..trallala

Så var det ei jenta så bare hadde en sko stakkar, å så var det så kaldt..

Jaddo, godt Linn hjelpe t jaffal..hehe..Be kjøre på..FLOTTTaptim å Dom i matlagingå....Får et herremåltid.Her fekk an gang på det..Ei herlige stund rundt bålet..Han me gataren va rett og slett en liten prins?Drid jillt, me fekk heimalagte blomstgreie så me kunne senda utpå vatnet.Me blei sjikkeligt rørte.Her står alle å venter på tur til å sette kransen ut på vannet..Var så utruligt koseligt..Då avslutte me denne dagen me et herligt bilde av turtelduene:)gutt så di kose seg...en drid jille kvell..jeppsi pepsi

27 November!


Me våkna litt forfråsne, og av lyd rundt teltet.Ongane hadde kåme å var klar til en ny skule dag.En ganske koselige måte å våkne på.Nogen onga såd rundt bålet, mens andre spillte fotball.Dagen idag skulle vi rundt på andre skuler/barnehager å dele ut ting som vi hadde kjøpt.Me kjørte rundt bakpå picupen i 6 timer..HERLIGT.Var jillt å se hvor forskjellige skulene og bhg var..Den ene skolen var kjempe stor, med ca 350 barn, der over 40 stk"bur" der for det er for langt å gå hjem, så går di kansje hjem 1-2 ganger i månden.Å det er barn som er bare 7 år som og "bor" der..Fyttikatta, det er tøfft.Såva uten mor og far.Men for all del det virka så di hadde et bra opplegg for barna på skulen, å alle hjelper hverandre.Den eine barnehagen vi besøkte var det kansje 20 barn på fullt, å en voksen som jobbde alene..FYTTI.Måtte vært trist å jobbe alene, så beundrer ho som gjor det.Det var bare et skur me lite å ingenting i.Så Be sitt prosjekt kan hjelpe å forbedre mange ting.Til slutt beøkte vi en gutt me CP, en gutt så Anne og Be har hatt kontakt med før.Å di hadde fått tak i noen aktiviteter så han kan forbedre seg på mange måter.Noe som mora ikke hadde kunnskaper om.Så di har hjulpet mora på mange måter, slik at gutten kan bli bedre, å sterkere.Et sterkt inntrykk da vi var på besøk der.
På kvellen så reiste me ned til skogvokterne sitt hus for AGAPE skulle komme.Brude og selskapskjoler, som dem driver med skal støtte FAA LANG FON.Å med Kathrine Sørland, så det var jo litt kos.En kjekke gjeng som kom.Så var kjekt å snakke me dei om kæ me hadde opplevt oppe i fjellet.Så hadde me en GOE avsluttning med "teamet"Be, Budis, Taptim, Bikey og Linn...Va litt trist og, men me møtes ijen:)
Så reiste me heim t Bangkok den 28 November...he hatt en heilt fortreffele tur, så me ALLRE komme t å gløyma, og me vil OPP IJEN:)

Be står å forteller om prosjektet sitt..di følgte nøye med:)Barnehage...gollas onga jhaThai doen jha, vel me"sidde"ikkje akkurat å kose okke..Me står...Så ser du og "dusjen"goe høns:)På den eine skulen der nogen onga"budde", låg di ca 12 tolv stk sånn så det..Her er kjøkkenet, her lage di 3 måltid kver dag..JAVEL,hadde ikke akkurat godt an me dette kjøkkenet t sundagsmiddagen på samfen..

Oysann, her kom jo seff me å vekkte ongane...Men kjekt å hilse på...mjukt å godt??Vel,seff jer me sånn at AGAPE kan såva godt oppe i fjellå...BRA JOBBA Bjørg og Kathrine fra Agape...koseligtDrid løye....Vel, ikke løye me lær viss me ser sånn ut kver gong me lær..hoho..godt det er sjeldent Linn lær.Budis and Bikey...kræmfolk:)DÅ takke"TEAMET" for seg for denne gang..vett allre kor tid me blir et team ijen:):)

Hb dokke likte bloggen...FOR HEKKAN me he strevt med denna..:)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Heia:) Kjekt å ha dåkke tbage... Ser ut som dåkke har hatt en kanon jille tur... Hb ungane blir glade for d me sendte. Va litt vanskelig å vita ka me kunne sende, men... :) Jaffal utrolig kjekt å ha dåkke tbage på bloggen... E jo heller ikke lenge t dåkke komme heim! JEIIII... Stor klem fra Grete:)

Mariann sa...

Hei. Så godt å ha dokke t bage på bloggen. He jo savna dokke som vanlig. Jilt å sjå å høyra at turen t nord he våre vellykka. Å at dokke he komme dokke vel heim. Nå går tiå fort mot jul. Bare 13 dage m skule igjen ... jiiiha :. Blir kjekt å sjå dokke igjen.
Klem

Robert sa...

Hællæ!

Ja ja ja, likte bloggen bra!
Trur nesten du har jobba for mye me'n!? ille langt innlegg søs!

jo, men bra!

prekæs på festen!

Anonym sa...

Hei!
Takk for fine bilder og kommentarer. Ser ganske fristende ut å være der dere er må jeg si, som de fristerinnene dere er. Supert!
Jeg er på plass i York, og her er det også fint å være. KJEMPEKOSELIG by, med masse eventyraktig jul akkurat nå.
Håper vi snakkes til jul på Jæren.
Klembzz

diskotekos sa...

Tirsdag 5 desember, og gratulerer med dagen Linn Åse. Hipp, hipp, hurra. Dere skal vel feire hele dagen. For en flott blogg, og for en tur til nord. Ja, det satte vel tingene i perspektiv tenker jeg. Nå er det ikke lenge til dere kommer hjem og vi gleder oss, dere får nyte de siste ukene. Her er alt med det samme, litt kaldt, litt varmt, litt kaldt igjen og så kommer snuen. Marius syns det var kjekt å få kort, han er tilbake fra Oslo og godt er det. Snakkes om ikke så lenge. Klem fra Gro

Anonym sa...

Må jo sei GRATULERER MED DAGEN LINNI:) (HEHE... her og) Off di hadde ikke for mye di dåkke besøkte. godt dåkke reiste der :)

Ellen Sofie Hetta sa...

KJEMPE bra blogg jenter, leste og så på alt med stooore øyne!

silje t sa...

det skjet ting her... har skrevet to ganske lange innlegg på bloggen, men dei har forsvunnet, faen. har lagt sjel og sinn i dette. prøver igjen. GRATURLERER MED DAGEN LINNI!!! feir godt,men spar litt krutt til du kjem heim. har også skrevet om den fantastiske bloggen, om at det var drit at bk fann seg kjærast i thailand, for korleis skal me då få ho heim... kanin bilde av linni er det besta bildet til nå på bloggen...bare 15 dager igjen, wohoooooo. fekk biletter til bruce springsteen konsert den 7 juli neste år, god måte å feire dagen på. ha det bra så lenge. stor klem.

Anonym sa...

Howdy! Snakkte nettopp med dåkke på tlf. Nok enn gong: GRATULERA MED DAGEN LINN ÅSE!!! Mor lurte på om dåkke kunne sjå om dåkke fant et fingerbør med "Bangkok" på.Ikkje noge stress, bare viss dåkke kjæme øve et. Nå er julakakene i boks. Ser ud som en kanontur te Nord. Hels Kathrine. He he..
Love you